Boekenverkoop – 15.000 stuks – bibliotheek KU Leuven

leuven-2010.jpg
Op 8 en 9 december 2010 is er weer de jaarlijkse boekenverkoop van de Centrale Bibliotheek van de Universiteit Leuven aan het Ladeuzeplein.

Er liggen dan 15.000 boeken uit alle domeinen van wetenschap en cultuur te koop. Het betreft voor het grootste deel dubbele exemplaren van publicaties die men al in bezit heeft en die voor het grootste deel nooit in de bibliotheekcollectie opgenomen werden.

De prijs hangt af van de fysieke staat van het boek en is tot 50 procent lager dan in het antiquariaat. Op de tweede verkoopdag wordt een extra korting gegeven van 40 procent.

De opbrengst wordt besteed aan de verrijking van het historisch patrimonium van de bibliotheek, meer bepaald aan de aankoop van zeldzame oude drukken en archiefstukken.

Op woensdag 8 en donderdag 9 december 2010 – Beide dagen van 9 tot 19 uur.

  • Boekenverkoop KU Leuven



One Response to “Boekenverkoop – 15.000 stuks – bibliotheek KU Leuven”

  1. […] Boekenverkoop – 15.000 stuks – bibliotheek KU Leuven | Boekendingen… boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=5276 – view page – cached * « ‘Van cactus- tot voetbalplaatjes, Zaanse bedrijven en hun albums’ – tentoonstelling in Zaans Museum Tweets about this link […]

Leave a Response