Saint Amour, een literair programma rond liefde en begeerte

saint_amour.jpgSaint Amour, het literair programma rond liefde en begeerte van Behoud de Begeerte, ging in 2006 voor het eerst in Nederland op tournee. Hugo Claus, Gerrit Komrij en Remco Campert, de harde kern van Saint Amour 2006, brachten het publiek in vervoering. Ook de pers reageerde enthousiast. Een paar citaten: “Nederland valt voor Saint Amour”, “Verfijnde begeerte van literaire heren”, “Saint Amour indrukwekkend”. Of nog: “Dankzij de cocktail van muziek en literatuur laat Saint Amour het hart van de literatuurminnaar kloppen in een up-tempo dat naar meer smaakt”.

Dit jaar een nieuw programma, naar goede gewoonte meer dan de som van een paar teksten over liefde & begeerte, videofragmenten en entr’actes.

Deelnemers: Remco Campert, Dimitri Verhulst, Hans Münstermann, Jessica Durlacher, Leonard Nolens, Jules Deelder, Hafid Bouazza en Judith Herzberger. Esmé Bos zingt en de presentatie is in handen van Piet Piryns.

De start van de tournee is op 5 februari in Eindhoven, vervolgens wordt in 13 steden opgetreden en wordt op 28 februari afgesloten in Tilburg. Kijk hier voor de juiste informatie.
Overigens wordt ook in Vlaanderen een programma onder dezelfde naam gepresenteerd.

Behoud de Begeerte – Kunstencentrum voor Literatuur – Gevestigd in het gebouw van de Permeke bibliotheek in Antwerpen.



Leave a Response