Herdenking 45e sterfdag dichter J.C. Bloem

bloem-jc.jpg
Op zaterdag 16 april 2011 zal voor de 5e keer de J.C. Bloem-po�zieprijs worden uitgereikt. Omdat het in 2011 45 jaar geleden is dat de dichter Bloem is overleden vindt er tegelijkertijd een herdenkingsbijeenkomst plaats. Deze bijzondere middag zal worden gehouden op het Binnenhof te Paasloo, de plaats waar J.C. Bloem begraven ligt.

J.C.Bloem-po�zieprijs
De J.C.Bloem-po�zieprijs (2500 euro) is bestemd voor de tweede dichtbundel van een jonge Nederlandstalige dichter.

De jury heeft de vijf genomineerde Nederlandse dichters bekendgemaakt.

– Eva Cox, Een twee drie ten dans (De Bezige Bij),
– Arnoud van Adrichem, Een veelvoud ervan (Contact)
– Marije Langelaar, De schuur in (Arbeiderspers),
– Ester Naomi Perquin, Namens de ander (Van Oorschot)
– Peter Swanborn, Tot ook ik verwaai (Podium).

paaslo-1.jpgLustrumprogramma
Het is de 5de keer dat de prijs wordt uitgereikt en dit lustrum wordt op 16 april gevierd met een uitgebreid programma, met onder meer een lezing door Bart Slijper, de biograaf van Bloem. Ook de schrijvers Dolf Verroen en Marjan Berk vertellen over hun bevindingen met Bloem.

Verder is er een expositie van 13 kunstenaars met kunstwerken ge�nspireerd door Bloem’s gedichten, presentatie van de jubileumbundel ‘Ik heb van ’t leven vrijwel niets verwacht’, bezoek aan Bloem’s graf en in het Kerkje van Paasloo waar een tentoonstelling is ingericht over leven en werk van Bloem.

bol-bloem.jpgOne Response to “Herdenking 45e sterfdag dichter J.C. Bloem”

  1. […] – Op zaterdag 16 april 2011 zal voor de 5e keer de J.C. Bloem-poëzieprijs worden uitgereikt. Omdat het in 2011 45 jaar geleden is dat de dichter Bloem is overleden vindt er tegelijkertijd een herdenkingsbijeenkomst plaats. Deze bijzondere middag zal worden gehouden op het Binnenhof te Paasloo, de plaats waar J.C. Bloem begraven ligt. Zie bij Boekendingen. […]

Leave a Response