Uitgeverij Van Oorschot geeft ‘dikste’ eBoek uit met 2206 pagina’s verzameld werk Menno ter Braak

Ook Van Oorschot, de uitgeverij die bekend is om zijn verzorgde klassieke uitgaven, begeeft zich op het pad van het digitale boek. Het eerste product is gelijk van een ongekende omvang.

oorschot-braak-2011.jpgHet eBoek ‘Het Verzameld werk van Menno ter Braak’ is de eerste uitgave van Van Oorschot in eBoek. Het eBoek bevat de 24 als zelfstandige uitgave verschenen boeken van Menno ter Braak in eerste druk: Cinema Militans, Het carnaval der burgers, Afscheid van domineesland, Man tegen man, Hampton Court, De absolute film, Demasqué der schoonheid, Dr. Dumay verliest…, Politicus zonder partij, De pantserkrant, Het tweede gezicht. Douwes Dekker en Multatuli, Van oude en nieuwe christenen, Het Christendom (met Anton van Duinkerken), Het nationaal-socialisme als rancuneleer, De Augustijner monnik en zijn trouwe duivel, Mephistophelisch, In gesprek met de vorigen, De nieuwe elite, De duivelskunstenaar, Reinaert op reis, Over waardigheid en macht, Journaal 1939 en In gesprek met de onzen.

“Het grootste eBoek uit de Nederlandse literatuur van de grootste essayist en criticus uit de Nederlandse literatuur.”

Op de website Menno ter Braak is een volledig overzicht te vinden van alle werken, artikelen, lezingen en de  correspondentie van Ter Braak. Op deze website staat ook de drukgeschiedenis vermeld van elk van de boeken opgenomen in dit Verzameld werk.

Uitgeverij van Oorschot gaf eerder (1949-1951, herdruk 1980) een papieren Verzameld werk uit van Menno ter Braak.

Menno ter Braak
Verzameld werk. Romans, essays, kritieken, toneel

ISBN 9789028260023
Proza, 2206 pagina’s
eBoek € 19,90



Leave a Response