5e Nacht Van De Poëzie – 2 april 2011 – Gent

nacht-poezie-2011.jpg

Remco Campert – Leonard Nolens -Ramsey Nasr – Delphine Lecompte – Peter Holvoet-Hanssen – Adriaan de Roover – Roger De Neef – Diana Ozon – Thomas Möhlmann – Paul Bogaert – Ingmar Heytze – Laurence Vielle – Inge Braeckman – Benno Barnard – Lies Van Gasse – Joost Zwagerman – Maarten Inghels – F.Starik – Dirk van Bastelaere – Eva Gerlach – Elvis Peeters – Didi de Paris – Saskia de Jong – Ruth Lasters – Arjen Duinker – Jess De Gruyter – Mark Insingel – Tjitske Jansen – Christophe Vekeman – Steven Grietens – ACG Vianen – NoN – Andy Fierens – Antoine Boute – Bart Stouten – Astrid Lampe – Erik Jan Harmens – Rick De Leeuw – Kenny de Thaey – Willy Verhegghe – Peter Verhelst – Coenraed de Waele – Vrouwkje Tuinman – Sylvie Marie – David Troch – Théophile de Giraud – Mustafa Stitou – Jan Mysjkin – Pjeroo Roobjee – Johan de Boose – Stijn Vranken – Menno Wigman – Johan Joos – Roland Jooris – Bart FM Droog – Pat Donnez – Jan Bucquoy – Stefan Hertmans – Jules Deelder.

www.nachtvandepoezie.be

De 5de Nacht van de Poëzie wordt opgedragen aan gangmaker Simon Vinkenoog (1928-2009). Zijn weduwe Edith Ringnalda zal zijn gedichten laten weerklinken in Vooruit.

Alle Nachten der Poëzie borduren voort op “Poëzie in Carré”, de legendarische avond die in 1966 door Simon Vinkenoog werd georganiseerd in Carré, Amsterdam.

Hieronder het gedicht ‘Toeristische ogenbliken’ dat Vinkenoog die avond voordroeg.

http://www.youtube.com/watch?v=I7JeUm8uLZY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *