Hoogste punt bibliotheek Boekenberg in Spijkenisse bereikt – feest op 9 april 2011

spijkenisse-bieb.jpg

Als een lichtpuntje tussen alle sombere bibliotheekberichten over sluiting en afbraak, vandaag het bericht dat de nieuwbouw van de bibliotheek in Spijkenisse – het bijzondere project De Boekenberg – zijn hoogste punt heeft bereikt.

Reden voor een feestje, dat wordt gevierd op de Dag van de Nieuwbouw, zaterdag 9 april 2011. Om 11.00 uur hijsen wethouder Gert-Jan ’t Hart en wethouder Kees Dijkman de vlag in top en worden er duizend ballonnen opgelaten.

Bezoek de bouwplaats
Vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur is de bouwplaats open voor bezoekers. Er is een vaste route door de Boekenberg uitgezet (kinderen onder de 12 jaar mogen de bouwplaats niet op). En waaghalzen kunnen op eigen risico in een bak plaatsnemen, die door een bouwkraan wordt opgetild. U zweeft dan even over het gebouw. Hier mogen alleen personen, die ouder zijn dan 16 jaar, gebruik van maken.

In de Dorpskerk is een expositie ingericht. Naast informatie over bouw, architectuur en techniek, is er tevens een presentatie van de bibliotheek en de woningcorporatie De Leeuw van Putten.

Dit is het moment om een goed beeld van de nieuwe bibliotheek te krijgen. U bent van harte welkom!

spijkenisse1.jpg spijkenisse2.jpg

In 2003 won buro MVRDV met het ontwerp voor een glazen pyramide de wedstrijd die was uitgeschreven voor een nieuwe openbare bibliotheek. De bouw zou in het 4e kwartaal 2005 van start gaan. Er traden vertragingen op, ondermeer door een parkeergarage die onder de bibliotheek moest komen, zodat de bouw pas in mei 2009 van start ging. De oorspronkelijk geraamde kosten van het project, 21 miljoen, moesten wel worden verhoogd tot 31 miljoen.

Het gebouw, dat ook internationaal veel belangstelling krijgt, zou eind oktober van dit jaar gereed moeten zijn.



Leave a Response