The Complete Miss Marple – met 4032 pagina’s een zéér dik boek – prachtig uitgegeven

marple-1.jpg

In mei 2009 verscheen bij uitgeverij Harper Collins een speciale uitgave van The Complete Miss Marple. In deze unieke uitgave waren alle 32 Miss Marple verhalen van Agatha Christie in één band bijeengebracht.

marple-2.jpg marple-3.jpg

Bij de presentatie van het boek was een vertegenwoordiger van het Guinness Book of World Records aanwezig om officieel vast te stellen dat deze uitgave met dikte van 32,2 cm voldeed aan de gestelde normen om het predikaat ‘dikste boek ter wereld’ te mogen voeren.

Het boek is een technisch hoogstandje. Het bestaat uit 252 katernen van 16 pagina’s die gebonden zijn in een lederen band en het heeft een gewicht van ruim acht kilogram, exclusief het houten kistje waarin het is opgeborgen.

De uitgave heeft een gelimiteerde oplage van 500 stuks en was te koop voor 1.000 pond.

marple-4.jpg marple-5.jpg

Het leest niet zo handig…    maar het ziet er schitterend uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *