Internationale aandacht voor Zaanse Bibliobus in architectuurmagazine Domus

biebbus-1.jpg

Het internationaal bekende tijdschrift Domus – architectuur en design, sinds 1928 – schreef onlangs over de bibliobus die in september 2010 in gebruik werd genomen door de openbare bibliotheek in Zaandam (zie Ten Aanval over opening).

De bus werd ontworpen door architect Jord den Hollander en heeft een bijzondere constructie waarbij op locatie een verdieping naar boven schuift. Onderin is de bibliotheek, gevuld met 7000 boeken en daarboven is een sfeervolle leesruimte.

“Architect Jord den Hollander designed a smart solution. Possibly inspired by his youth memory of Gerry Anderson’s TV series Thunderbirds he developed the ‘Uitschuif Biebbus’ or the expanding mobile library.”

biebbus-2.jpgOne Response to “Internationale aandacht voor Zaanse Bibliobus in architectuurmagazine Domus”

  1. […] Internationale aandacht voor Zaanse Bibliobus in architectuurmagazine Domus […]

Leave a Response