Covers with books (88) – You Shall Know Them by Their Objects…

cover-88-1.jpg

Rebecca Braun (ed.), Lyn Marven (ed.) – Cultural Impact In The German Context; Studies In Transmission, Reception, And Influence – Camden House (Boydell & Brewer Ltd), november 2010

Een wetenschappelijk boek uit de serie Studies in German Literature Linguistics and Culture (zie bol.com). De stapel boeken op de cover is een foto van een grote sculptuur die in 2006 werd onthuld op de Bebelplatz in Berlijn, in het kader van activiteiten rond het wereldkampioenschap voetbal.

cover-88-2.jpg

‘Der moderne Buchdruck’, vierte Skulptur von sechs beim Berliner Walk of Ideas zur FIFA Fussball-Weltmeisterschaft Deutschland 2006, enthüllt am 21. April 2006 auf dem Bebelplatz, einem Platz nahe des Boulevards Unter den Linden gegenüber der Humboldt Universität. Die Skulptur erinnert an Johannes Gutenberg, den Erfinder des modernen Buchdruck um 1450 in Mainz (zie Wikimedia).

Op hetzelfde plein bevindt zich een gedenkteken voor de boekverbranding in 1933, waarbij duizenden boeken uit de bibliotheek van de Humboldt universiteit werden verbrand (zie Wikipedia).

cover-88-3.jpg

 

go_previous.jpggo_covers_more.jpggo_next.jpg

 Leave a Response