Met de Avond van het Spannende Boek – op 31 mei 2011 – start de Maand van het Spannende Boek

spannend-2011-1.jpg
Op dinsdag 31 mei 2011 vindt voor de 5e keer de Avond van het Spannende Boek (Power of Plots) plaats in de Melkweg in Amsterdam. Dit feest rondom misdaadliteratuur vormt de opening van de Maand van het Spannende Boek en is voor zowel schrijvers als lezers. De Avond begint met de uitreiking van de Schaduwprijs en De Gouden Strop (zie de kanshebbers), die dit jaar het 25-jarig jubileum viert. Eregast van de avond is het Italiaanse duo Monaldi & Sorti, dat het geschenkboek Versluiering schreef. Het thema van Juni – Maand van het Spannende Boek luidt Galg en rad – misdaad door de eeuwen heen.

Op de Avond van het Spannende Boek worden onder anderen Kate Mosse, David Hewson, Boris Dittrich, Simone van der Vlugt, Dani�lle Hermans en Tomas Ross aan de tand gevoeld. Wordt het jubileumboek Stille getuigen. Sporen van misdaad in 25 verhalen gepresenteerd, een verzameling nieuw werk van vooraanstaande Nederlandstalige thrillerauteurs. Buigt een jury, een officier van justitie en advocaat Gerard Spong zich in de Literaire Rechtbank over Het Diner van Herman Koch. Doen specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut een boekje open over hun werkzaamheden. En laten misdaadschrijvers onder leiding van acteur Frank Lammers in de Crime Quiz zien hoe misdadig goed ze in het genre zijn.

De hele maand Juni is ingeruimd voor de promotie van Het Spannende Boek.

spannend-2011-3.jpg�spannend-2011-2.jpg

Het Gratis Boek bij aankoop van € 12,50 aan boeken – is dit jaar Versluiering, ‘een razendspannende historische thriller’, geschreven door het echtpaar Rita Monaldi en Francesco Sorti.

Het Bijna Gratis Boek is Stille getuigen, Sporen van misdaad in 25 verhalen – ‘Unieke bundel met 25 thrillerauteurs’, vanaf 1 juni te koop voor € 7,50, maar gratis voor leden van de bibliotheek.

Ook voor de 5e keer: NS Thriller wissel – Ruil je oude thriller om voor een nieuwe – op woensdag 1 juni op station Leiden Centraal.



Leave a Response