Voorbereidingen ‘Amsterdam Wereldboekenstad’ begonnen

Start projectbureau Amsterdam Wereldboekenstadopenbook01.jpg

Het projectbureau van Amsterdam Wereldboekenstad is van start gegaan. Het bureau staat onder leiding van Lidy klein Gunnewiek.

Het projectbureau is verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de vele evenementen die in de periode 23 april 2008 t/m 22 april 2009 in het kader van het boekenjaar zullen plaatsvinden.

Al sinds de Gouden Eeuw is Amsterdam een echte wereldboekenstad met een grote reputatie in binnen- en buitenland. Amsterdam heeft altijd zijn poorten geopend voor schrijvers die op de vlucht waren voor onderdrukking. Een traditie die – door de open houding van het boekbedrijf – ervoor gezorgd heeft dat de stad altijd bruiste van schrijvers, drukkers, boekhandels, uitgevers en antiquariaten. De toekenning van de titel Wereldboekenstad door de UNESCO geeft de stad Amsterdam de unieke kans om haar reputatie als vrijplaats van het woord opnieuw stevig op de internationale kaart te zetten.

Het thema van Amsterdam Wereldboekenstad 2008 is dan ook ‘Open Book’, een uitnodiging aan alle lezers, schrijvers, uitgevers, boekverkopers en bibliotheken om met een ‘open mind’ aan dit boekenfestijn deel te nemen. Deze open uitnodiging blijft ook in het jaar zelf van kracht.

Op 25 april 2007 zal een delegatie namens Amsterdam Wereldboekenstad naar het hoofdkantoor van UNESCO in Parijs gaan om daar het programma te presenteren.
Het programma zal diezelfde maand tevens in Amsterdam gepresenteerd worden. De exacte datum en locatie wordt tijdig bekendgemaakt.

Website Amsterdam Wereldboekenstad 2008Leave a Response