Gratis boeken van Renate Dorrestein

Vanaf zaterdag 1 juli 2006 zullen er overal in Nederland gratis boeken van Renate Dorrestein gevonden kunnen worden. Een maand lang zullen enkele duizenden boeken op willekeurige plaatsen, van terras tot fietsenstalling, van treincoupé tot benzinestation, van wachtkamer tot plantsoen, in de openbare ruimte opduiken, beschikbaar voor de eerlijke vinder. Die kan, na lezing, het gevonden boek zelf ook weer ergens achterlaten, voor de volgende gelukkige.

Door middel van deze zomerse actie willen Renate Dorrestein en haar uitgeverij Contact benadrukken dat boeken niet zonder lezers kunnen. Ze bedanken alle lezers van Nederland op deze manier voor hun liefde voor literatuur. Ook willen zij meer bekendheid geven aan het fenomeen ‘bookcrossing’ dat er vanuit gaat dat je een goed boek niet voor jezelf houdt, maar met anderen deelt.

dorrestein_sticker.jpg

De te vondeling gelegde boeken zijn voorzien van een informatiesticker. De vinders kunnen hun mening over het gelezene achterlaten op www.bookcrossing.nl, en via die site kan ook worden gevolgd hoe de boeken van hand tot hand gaan.2 Responses to “Gratis boeken van Renate Dorrestein”

  1. esmee schreef:

    ik vind het leuk om boeken te lezen

  2. esmee schreef:

    i like to read books

Leave a Response