Letterkundig Museum en KB presenteren: ‘Giphart en Chabot met Bril – De Expo’

lm-logo.jpgOp logo-kb.jpgzondag 11 maart om 15.00 opent de tentoonstelling Giphart en Chabot met Bril – De Expo met een optreden van Ronald Giphart en Bart Chabot in de aula van het Letterkundig Museum.

Bart Chabot, Martin Bril en Ronald Giphart schrijven dit jaar samen 60 jaar (respectievelijk 25, 20 en 15 jaar). Daarom organiseren de Koninklijke Bibliotheek en het Letterkundig Museum een tentoonstelling over hun veelzijdige bezigheden.

bril1.jpgDe romans, de gedichten en de columns van de drie schrijvers nemen binnen de hedendaagse Nederlandse literatuur een belangrijke plaats in. Daarnaast treden ze dit theaterseizoen op door het land.

In de hal tussen het museum en de Koninklijke Bibliotheek wordt een kleedkamer nagebouwd waarin – met videobeelden – te zien is hoe de heren schrijvers erbij zitten en zich voorbereiden op hun (nog steeds lopende) optredens. De tentoonstelling wordt verder aangekleed met persoonlijke spullen van de drie schrijvers.

Na de opening van de tentoonstelling presenteert Bart Chabot zijn drie nieuwe gedichtenbundels McPain.
McPain bestaat uit de bundels Cadillac Boogie, Anna’s Hoeve en Dracula’s ontbijt.
McPain zal verschijnen in een speciale hamburgerzak!Leave a Response