Adopteer een boek en help mee Museum Meermanno | Huis van het boek open te houden

Museum Meermanno | Huis van het boek, het oudste boekenmuseum ter wereld, vraagt uw steun. Alle culturele instellingen krijgen te maken met forse bezuinigingen. Museum Meermanno | Huis van het boek wordt zelfs bedreigd in zijn voortbestaan. Het museum moet dit jaar een fors bedrag aan extra eigen inkomsten verwerven. Lukt dit niet vóór 1 januari 2012, dan zal het Ministerie van OCW het museum zodanig korten dat het museum voor publiek zal moeten sluiten.

Daarom start het museum de actie ‘Boek zoekt vrouw’, waarmee het de eigen inkomsten wil vergroten. Het geld komt ten goede aan het behoud van de (zichtbaarheid van de) unieke boekencollectie. Doe mee, adopteer een boek en steun het voortbestaan van het museum!

Het project Boek zoekt vrouw, man en bedrijf
Een particulier, instelling of bedrijf adopteert voor een bepaald bedrag een boek uit de collectie van het museum.  Dit is mogelijk met verschillende bedragen, vanaf € 50,-.

Twee voorbeelden uit de geselecteerde boeken die u ter adoptie kunt kiezen:

Ode to a grand staircase, Julie Chen, Flying Fish Press 2001 en Psalterium Benedictinum. [Mainz]: Johann Fust en Peter Schoeffer, 1459.Leave a Response