Kinderboeken bekroond

c-jonge-jos.jpgTwintigste Woutertje Pieterse Prijs voor Harm de Jonge

Harm de Jonge heeft de Woutertje Pieterse Prijs 2007 gekregen voor Josja Pruis (Van Goor). Aan de Woutertje Pieterse Prijs is een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro verbonden. Deze prijs voor kinder- en jeugdboeken werd daarmee voor de twintigste keer uitgereikt.

Citaat uit het juryrapport: ‘We vielen alle vier voor hetzelfde boek. Een puur boek waarin de kwaliteiten die we zo graag aanwezig willen zien in een kinderboek op een wonderlijke manier samenkomen. Een boek dat de jonge lezer serieus neemt en waarvan hij het verhaal nooit meer zal vergeten.’

De jury beoordeelde de jeugdboeken die tussen 1 janua­ri en 31 december 2006 werden uitgegeven. De uitgevers stuurden hiertoe in totaal 147 titels in.

Lees meer over de schrijver en het boek bij Lteratuurplein.

Boekenleeuw & Boekenpauw (België)

Gisteren maakte Boek.be de laureaten bekend van de prijs voor het beste kinder- of jeugdboek (Boekenleeuw) en voor het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek van 2006 (Boekenpauw).
boekenleeuw_pauw07.jpg
Boekenleeuw
Met de Boekenleeuw wordt de auteur bekroond van het beste kinder- of jeugdboek. De winnaar van de Boekenleeuw wordt beloond met € 2.500 en ontvangt een gouden speld. Voor de Boekenleeuw en Boekenwelpen (eervolle vermeldingen) 2006 waren er in het totaal 108 aanmeldingen, waarvan er 18 werden genomineerd.
De Boekenleeuw 2007 gaat naar Marita de Sterck voor Kwaad bloed (Querido).

Boekenpauw
De Boekenpauw gaat naar de illustrator voor het best geïllustreerde kinder- of jeugdboek. Aan deze prijs is een bedrag verbonden van € 2.500.
Uit 48 aanmeldingen nomineerde de jury 6 boeken.
De Boekenpauw 2007 gaat naar Gerda Dendooven voor Het verhaal van Slimme Krol (Querido), waar ze ook de auteur van is.



Leave a Response