OBA – Openbare Bibliotheek Amsterdam ook op Second Life

oba-2.jpgNa een aantal grote bedrijven, zoals ABN AMRO, Philips en IBM, gaat nu ook de OBA zich vestigen in de virtuele wereld ‘Second Life’.

Er is een eiland gekocht, in dit geval natuurlijk het Oosterdokseiland, waar de OBA nu de eigendomsrechten van heeft en waar later mogelijk ook de andere bewoners van het eiland zoals het conservatorium en het hotel zich kunnen vestigen. Vervolgens is er deskundige hulp aangetrokken in de persoon van Jan de Waal van de bibliotheek in Oss die bezig is om de virtuele bibliotheek op het Oosterdokseiland te bouwen.

De opzet is een virtuele bibliotheek te bouwen met al zijn facetten zoals expositieruimtes, zalen voor lezingen en educatie, theater en horeca.
De Second Life bibliotheek moet een ontmoetingsfunctie bieden waar bezoekers de virtuele wereld kunnen verkennen en op weg geholpen worden naar belangrijke en interessante plaatsen war cultuur, educatie en schoonheid samenkomen.

De echte bibliotheek op het Oosterdokseiland gaat op 7 juli 2007 open maar de virtuele gaat op 5 mei van start!

(Lees het hele bericht op de weblog van OBA-directeur Hans van Velzen.)2 Responses to “OBA – Openbare Bibliotheek Amsterdam ook op Second Life”

  1. […] van een landelijke Joomla!-werkgroep en beheerde menig e-book-platform en last but not least: de bibliotheek op Second Life – googlet u even wat dat ook alweer was. Hij preekte niet alleen de digitale wereld, hij […]

  2. […] van een landelijke Joomla!-werkgroep en beheerde menig e-book-platform en last but not least: de bibliotheek op Second Life – googlet u even wat dat ook alweer was. Hij preekte niet alleen de digitale wereld, hij […]

Leave a Response