Poëziefestival Onbederf’lijk Vers op wo 4 april 2007 in ‘s-Hertogenbosch

onbederflijk1.jpgOnbederf’lijk Vers is een gratis toegankelijk poëziefestival dat jaarlijks in de herfst in Nijmegen plaatsvindt, en dit voorjaar voor de eerste keer ook in Den Bosch.

Stichting Onbederf’lijk Vers organiseert in samenwerking met de Openbare Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch op woensdag 4 april 2007 voor de eerste maal poëziefestival Onbederf’lijk Vers in ‘s-Hertogenbosch.

Tijdens deze eerste Bossche editie van het gratis toegankelijke poëziefestival dragen op diverse fraaie locaties in de binnenstad ruim twintig dichters een selectie uit eigen werk voor. Zie hier het hele programma.

Het concept van poëziefestival Onbederf’lijk Vers is even simpel als succesvol. Verspreid over diverse locaties in de binnenstad dragen een groot aantal dichters een selectie uit hun werk voor. Op iedere locatie wordt een gerenommeerd dichter geflankeerd door twee aanstormende talenten. De avond is verdeeld in drie rondes van drie kwartier. De rondes beginnen om 20.00u, 21.00u en 22.00u. Per ronde draagt iedere dichter een kwartier voor. Daarna volgt een kwartier pauze, waarin het publiek in de gelegenheid wordt gesteld om zich naar een andere locatie te begeven. Op deze manier vinden er in totaal vele tientallen optredens plaats en heeft iedere bezoeker de kans om negen dichters te beluisteren.

Onbederf’lijk Vers wordt traditiegtrouw in stijl afgesloten met een Onbederf’lijk Feest. Vanaf 22.45u zorgt het fenomeen Pyromancer voor een spectaculair en poëtisch lichtpunt op de Markt. In Plein 79 is er ter afsluiting van een avond vol prachtige poëzie nog een feest met muziek en ook de optredende dichters zijn allemaal aanwezig.



Leave a Response