Antiquariaat in Dordrecht houdt boekenverkoop ter ondersteuning voortbestaan Museum Meermanno


Antiquariaat het Kunstmagazijn aan de Voorstraat in Dordrecht heeft de afgelopen tijd veel boeken binnen gekregen die niet in het assortiment passen, of die al ruim aanwezig zijn. Hierom is besloten een grote opruiming te houden. Op zondag 6 november 2011 zullen tegen zeer aantrekkelijke prijzen boeken worden verkocht op het gebied van literatuur, oude kinderboeken, detectives, kookboeken, kunst, geschiedenis, enz.

De opbrengst van de verkoop gaat grotendeels naar een goed doel: ondersteuning van Museum Meermanno | huis van het boek in Den Haag. Dit oudste boekenmuseum ter wereld – met een (onder liefhebbers) wereldberoemde collectie zeldzame boeken – dreigt gesloten te worden in verband met de strenge bezuinigingen op cultuur door het huidige kabinet. Alleen als het museum dit laatste half jaar een enorm bedrag aan eigen verdiensten weet te behalen, blijft het museum open. Het museum heeft vele acties op touw gezet en heeft het geld bijna binnen. Maar alle inzet is geboden om de laatste benodigde euro’s in te zamelen.

Tijdens de uitverkoop is de directeur van Museum Meermanno, drs. M.K. de Haan, aanwezig om uitleg te geven over de acties en over de toekomst van het museum. Ze kan u vertellen over de hectiek van het afgelopen jaar en over de hulp die van alle kanten is komen aansnellen.

Natuurlijk zal ze u ook een blik gunnen in de toekomstplannen van het museum. Het museum zal transformeren van een goed bewaard geheim onder boekliefhebbers tot een open museum voor iedereen. Er zullen fantastische tentoonstellingen gehouden worden, afwisselend van presentaties door bekende gastconservatoren, zoals Adriaan van Dis, tot exposities van internationale allure. Het wordt dé trekpleister voor iedereen die van mooie boeken houdt.

Verkoop: Zondag 6 november 2011, van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Lokatie: Antiquariaat het Kunstmagazijn, Voorstraat 203
Telefoonnummer: 078-631 16 09
Email: Info@hetkunstmagazijn.nl

(eerdere berichten over Museum Meermanno bij Boekendingen)

NB – Een bezoek aan Dordrecht op 6 november is extra aantrekkelijk vanwege het zgn. KUNSTRONDJE DORDT. Elke 1e zondag van de maand zijn in de Dordtse binnenstad op loopafstand van elkaar ongeveer zeventig winkels open die kunst, antiek en curiosa, of (antiquarische) boeken verkopen.
Het Kunstmagazijn ligt ook aan deze route.2 Responses to “Antiquariaat in Dordrecht houdt boekenverkoop ter ondersteuning voortbestaan Museum Meermanno”

  1. Perkamentus schreef:

    Was te verwachten. Maartje’s (Drs. M.K. de Haan) ‘eigen’ antiquariaat 😉

  2. boekendingen schreef:

    Goh… Leuk toch… toch leuk!

Leave a Response