Hele oplage fotoboek Erwin Olaf afgekeurd

Flinke tegenslag voor de nog jonge uitgeverij Lido in Antwerpen. Het fotoboek OWN met een overzicht van het werk van fotograaf Erwin Olaf is door de fotograaf afgekeurd. De hele oplage van 3000 exemplaren zal worden vernietigd.

In een gezamenlijke verklaring zeggen fotograaf en uitgever dat het besluit onvermijdelijk was, omdat de in China gedrukte editie de kleuren van Olafs werk niet goed weergaf.

Het boek OWN is een overzicht van Erwin Olaf’s oeuvre, samengesteld ter gelegenheid van de uitreiking van de Johannes Vermeer Prijs in oktober 2011 aan Erwin Olaf ‘voor zijn omvangrijke en unieke werk en zijn vermogen telkens weer nieuwe wegen in te slaan’.

Er waren al signeersessies gepland bij boekhandel H. De Vries in Haarlem, een boekhandel in Laren en Mendo in Amsterdam.

Er is ook een luxe editie van Olafs ‘OWN’, in een gelimiteerde oplage van 1500 exemplaren, à 1500 euro per stuk. Deze versie is elders gedrukt en al volledig uitverkocht.

De nieuwe publiekseditie wordt nu verwacht in maart 2012.

Uitgeverij Lido is een initiatief van WPG Uitgevers België en De Bezige Bij en is in februari van dit jaar van start gegaan. De in Antwerpen gevestigde uitgeverij richt zich op kwalitatief hoogwaardige non-fictieboeken.Leave a Response