‘Lux in Arcana – The Vatican Secret Archive reveals itself’ – te zien in Rome vanaf 1 maart 2012

De geheime archieven van het Vaticaan onthullen dit jaar hun geheimen…

Tijdens een ‘ongekend cultureel en media event’ worden twaalf eeuwen historie blootgelegd, aan de hand van 100 originele documenten die al 400 jaar lang in de geheime archieven van het Vaticaan worden bewaard.

Voor het eerst in de geschiedenis verlaten deze documenten nu de grenzen van het Vaticaan, om tentoongesteld te worden in de Capitolijnse Musea. Van 1 maart tot en met 9 september 2012 zijn ze daar te zien: manuscripten, gecodeerde brieven en oude perkamenten over kruistochten, conclaven, pausen en keizers.

An unprecedented cultural and media event: 100 original documents, preserved for 400 years in the Popes’ Archive, will leave the confines of the Vatican City walls for the first time in history, and will be admired at the Capitoline Museums in Rome. A unique and once-in-a-lifetime event recounting history through its sources.

Voor deze tentoonstelling is de speciale website Lux in Arcana ingericht waar informatie en afbeeldingen zijn te vinden over de tentoongestelde objecten.

BOEK – In 2009 verscheen een bijzonder mooi boek over de Geheime archieven van het Vaticaan bij uitgeverij VdH Books, Brussel.

• Astrid Fobelets, en Francesco Lippa (red.),
De geheime archieven van het Vaticaan
VdH books, Brussel, december 2009
gebonden | 240 pag. | afm. 30 x 30 cm cm | ISBN 9789088810084 | verkoopprijs € 49,90

Van het boek verscheen ook een ‘limited edition’ (€ 399,-) en een collector’s edition (€ 4950,-).



Leave a Response